keskiviikko 29. elokuuta 2018

Gdanskin lelumuseo

Olimme pari viikkoa sitten Puolan Gdanskissa muutaman päivän ja poikkesimme siellä myös paikalliseen lelumuseoon. Heti ulkona oli koottu vanhan telkkarin sisään lelufiguureja mm. Myyrää ja Nalle Luppakorvaa. Idea oli tosi kiva ja toteutuskin onnistunut.




Pääsymaksu oli vain 6 tai 8 zlotya, mutta valokuvaamisesta piti maksaa erikseen 25 zlotya. Halusin tietenkin ottaa muistoksi valokuvia leluista, käteeni lyötiin vielä valokuvaajalle suunnattuja sääntöjä: kuvia sai ottaa vain 10, eikä yhdessä kuvassa saanut näkyä kuin yksi lelu, outoa minusta ja ihan pelkkää rahastusta. En ole törmännyt tai edes kuullut että missään muussa paikassa olisi tällainen käytäntö, joko saa kuvata tai sitten ei. No kuvia piti silti päästä ottamaan.


Vastaan tulikin monta itselleni tuttua lelua ja paljon suloisia leluja. 10 lelua kuitenkin piti valita, eikä se ollut todellakaan helppoa. Lähtiessämme kysyin työntekijältä haluaako katsoa kuvat läpi ja vastaus oli ei. Täytyy myöntää että vähän harmitti etten ottanut vähän enemmän kuvia tai sellaisia kuvia missä näkyy vaikka koko hylly, mutta säännöt ovat sääntöjä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti